PERSONVERN

Personvern og informasjonskapsler (cookies)

Om personvern og informasjonskapsler

Om Strikkoteket

Hei, og velkommen til Strikkoteket!

Vi er tre håndarbeidsintresserte (Mats, Helen og Alvilde) som driver og drifter Strikkoteket AS. Vi startet opp i 2018 og driver denne nettportalen (enn så lenge) på dugnad. Vi tre står bak ideen med å skape en norsk nettportal der alle, som ønsker, kan selge egne mønstre ved å følge våre vilkår og brukerbetingelser.

Selv om vi driver Strikkoteket på dugnad, følger vi selvsagt gjeldende EU-regler med spesielt tanke på GDPR, SCA, betaler mva. og skatt.

Strikkoteket AS i Brønnøysundregisteret
Strikkoteket AS / regnskapstall

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor

Hos Strikkoteket kan du velge å opprette en bruker. For å oppretter en bruker trenger vi minimum din epostadresse. Når du begynner å bruke strikkoteket samler vi mer informasjon om deg får å gi deg den beste brukeropplevelsen.

 • Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett.
 • Strikkoteket-butikker du har sett.
 • Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av avgifter og frakt
 • Fraktadresse: Vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen!

Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt.

Hvordan endrer jeg hva jeg samtykker til?

Du kan alltids endre dine innstillinger om hva du samtykker til. Det ligger en link nederst på våre sider der du kan endre dine innstillinger.

Se etter denne linken nederst på nettsiden:

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for ‘Husk meg’ vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Når du kjøper fra Strikkoteket

Når du kjøper fra Strikkoteket, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:

 • Sende deg informasjon om din konto og bestilling
 • Svar på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
 • Behandle betalinger og forhindre svindel
 • Sett opp din konto for butikken vår
 • Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne avgifter
 • For å forbedre våre butikktjenester
 • Send deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem

Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige ordre.

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vi tar også vare på kommentarer og omtaler, hvis du velger å skrive dem.

Opprette butikk

Velger du å opprette butikk hos oss trenger vi følgende opplysninger om deg.

 • Navn
 • Adresse
 • Butikknavn
 • Epost
 • Telefonummer

Dette er informasjon vi trenger for å holde kontakt med deg og hjelpe våre kunder med kundeservice.

Du må også koble opp din bruker med vårt betalingssystem Stripe slik at vi kan overføre din fortjenseste.

Du kan lese mer om Stripe Connected Account Agreement her.

Betaling for produkter

Vi aksepterer betalinger gjennom Stripe. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til Stripe, inkludert informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesum og betalingsinformasjon.

Vennligst se Stripe Checkout User Terms of Service for mer informasjon.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Ønsker du å få en eksportfil ev. slette alle personopplysninger, send oss en mail på post@strikkoteket.no

Tidsrom for lagring

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Ønsker du å få en eksportfil ev. slette alle personopplysninger, send oss en mail på post@strikkoteket.no

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg:

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet , lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Hvem har tilgang

Administratorer i Strikkoteket har tilgang til informasjonen du oppgir til oss. For eksempel både Systemadministrator og Butikksjefer har tilgang til:

 • Ordreinformasjon, slik som hva som er kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til, og
 • Kundeopplysninger som for eksempel navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vår stab har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å gjennomføre ordre, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte.

Analysering

Vi bruker analysevertøyet Google Analytics. Det hjelper oss med å forstå hvordan besøkende bruker tjenesten vår. Dette verktøyet kan bruke et sett med informasjonskapsler for å samle inn informasjon og rapportere statistikk om nettstedbruk, uten at enkelte besøkende identifiseres for Google.

Du kan se en liste over typer informasjonskapsler som brukes av Google, og også finne ut hvordan Google våre bruker informasjonskapsler. I personvernreglene forklarer Google hvordan de beskytter personvernet ditt når de bruker informasjonskapsler og annen informasjon.

Annonsering

Vi viser google-annonser på vårt nettsted. Annonsene blir sent fra en tredjepartsleverandør Google Ads. Google henter opplysninger fra de som bruker strikkoteket slik at de kan lever annonse. Les mer om hvordan google bruker disse opplysningene her.

Infromasjon som sendes til google inkluderer nettadressen til siden du besøker, og IP-adressen din. De kan også plassere informasjonskapsler i nettleseren din eller lese informasjonskapsler som allerede er der. En informasjonskapsel er en kort tekststreng som sendes til nettleseren din fra et nettsted du besøker. Den hjelper nettstedet med å huske informasjon om besøket ditt, som for eksempel foretrukket språk og andre innstillinger. Dette kan forenkle det neste besøket ditt og gjøre at du får mer nytte av nettstedet. Informasjonskapsler spiller en viktig rolle. Uten dem ville surfing på nettet være en mye mer frustrerende opplevelse.

Google bruker informasjonskapsler til mange formål. De bruker dem blant annet for å huske innstillingene dine for Sikkert søk, for å lage annonser som er mer relevante for deg, for å telle antall besøkende på enkeltsider, for å hjelpe deg med å registrere deg for tjenestene deres, for å beskytte dataene dine og for å huske annonseinnstillingene dine.

Personvern

Generelt

Dette dokumentet beskriver hvilke personlige opplysninger som blir lagret om deg på nettstedet strikkoteket.no og hvordan vi behandler denne informasjonen. Denne personvernerklæringen og eventuell annen informasjon på nettstedet kan endres eller oppdateres uten varsel. Du plikter å holde deg informert og oppdatert på disse betingelsene. Vi anbefaler derfor at du besøker og leser gjennom disse hver gang du besøker nettstedet.

Formål med lagring av informasjonen

Strikkoteket lagrer personlig informasjon som er nødvendig for å autentisere brukere på nettstedet, opprette Strikkoteket-butikk og/eller for å gjennomføre handel og betaling i butikker på nettstedet.

Annen personlig informasjon som lagres vil kun brukes for å gi deg en skredderskydd og tilpasset brukeropplevelse på nettstedet.

Hvilken informasjon lagres på Strikkoteket?

Når du oppretter en bruker på nettstedet strikkoteket.no, så vil personlig informasjon samles inn og lagres, slik som fullt navn, passord og e-post adresse. Når du oppretter en strikkoteket-butikk, eller når du handler på en strikkoteket-butikk, så vil ytterligere personlig informasjon samles inn og lagres. Denne informasjonen inkluderer bl.a. telefonnummer, adresse o.l.

Noen sider på nettstedet vil ha mulighet for å samle inn annen personlig informasjon, slik som preferanser, favoritter, etc. Alle innlogginger og all handel gjennom nettstedet logges og lagres. Informasjon som du legger inn i butikken din eller når du poster meldinger på forum, blogger, ol. vil også lagres på nettstedet. Denne informasjonen vil være åpent tilgjengelig for andre brukere av nettstedet og er å anse som offentlig tilgjengelig informasjon. Det anbefales derfor at du ikke legger inn personlig eller sensitiv informasjon på disse sidene.

Konfedensialitet

Strikkoteket er forpliktet til å ivareta din konfidensialitet på nettstedet og vil ikke publisere eller på annen måte gjøre personlig identifiserende informasjon kjent for andre med unntak av følgende:

 • Informasjon som er markert som offentlig tilgjengelig informasjon eller informasjon som du selv legger ut på åpne sider, f.eks. på en Strikkoteket-butikk eller gjennom blogg- eller foruminnlegg.
 • For alle Strikkoteket-butikker så må det oppgis en kontaktperson. Fullt navn på kontaktpersonen vil ligge åpent tilgjengelig på butikkens sider.
 • Informasjon som er nødvendig for å gjennomføre en handel eller en transaksjon vil oppgis og/eller sendes videre til butikken(e) man handler med.
 • Dersom en kunde søker bistand fra designer leveres e-postadressen til designer ut, ev. kontakter Strikkoteket designeren i kundens sted.