PERSONVERN

Hvem vi er

Vi er strikkoteket.no som blir drevet av Strikkoteket AS.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Hos strikkoteket kan du velge å opprette en bruker. For å oppretter en bruker trenger vi minimum din epostadresse.

Når du begynner å bruke strikkoteket samler vi mer informasjon om deg får å gi deg den beste brukeropplevelsen.

 • Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett.
 • Strikkoteketbutikker du har sett.
 • Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av avgifter og frakt
 • Fraktadresse: Vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen!

Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for ‘Husk meg’ vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Når du kjøper fra oss,

Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:

 • Sende deg informasjon om din konto og bestilling
 • Svar på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
 • Behandle betalinger og forhindre svindel
 • Sett opp din konto for butikken vår
 • Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne avgifter
 • For å forbedre våre butikktjenester
 • Send deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem

Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige ordre.

Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vi tar også vare på kommentarer og omtaler, hvis du velger å skrive dem.

Opprette butikk

Velger du å opprette butikk hos oss trenger vi følgende opplysinger om deg.

 • Navn
 • Adresse
 • Butikknavn
 • Epost
 • Telefonummer

Dette er informasjon vi trenger for å holde kontakt med deg og hjelpe våre kunder med kundeservice.

Du må også koble opp din bruker med vårt betalingssystem Stripe slik at vi kan overføre din fortjenseste.

Du kan lese mer om Stripe Connected Account Agreement her.

Betaling for produkter

Vi aksepterer betalinger gjennom Stripe. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til Stripe, inkludert informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesum og betalingsinformasjon.

Vennligst se Stripe Checkout User Terms of Service for mer informasjon.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Ønsker du å få en eksportfil ev. slette alle personopplysninger, send oss en mail på post@strikkoteket.no

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet , lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Hvem som har tilgang

Medlemmer av vår stab har tilgang til informasjonen du oppgir til oss. For eksempel både Systemadministrator og Butikksjefer har tilgang til:

 • Ordreinformasjon, slik som hva som er kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til, og
 • Kundeopplysninger som for eksempel navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.

Vår stab har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å gjennomføre ordre, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte.

Analyse

Vi bruker analysevertøyet Google Analytics. Det hjelper oss med å forstå hvordan besøkende bruker tjenesten vår. Dette verktøyet kan bruke et sett med informasjonskapsler for å samle inn informasjon og rapportere statistikk om nettstedbruk, uten at enkelte besøkende identifiseres for Google.

Du kan se en liste over typer informasjonskapsler som brukes av Google, og også finne ut hvordan Google våre bruker informasjonskapsler. I personvernreglene forklarer Google hvordan de beskytter personvernet ditt når de bruker informasjonskapsler og annen informasjon.

Annonsering

Vi viser google-annonser på vårt nettsted. Annonsene blir sent fra en tredjepartsleverandør Google Ads. Google henter opplysninger fra de som bruker strikkoteket slik at de kan lever annonse. Les mer om hvordan google bruker disse opplysningene her.

Infromasjon som sendes til google inkluderer nettadressen til siden du besøker, og IP-adressen din. De kan også plassere informasjonskapsler i nettleseren din eller lese informasjonskapsler som allerede er der. En informasjonskapsel er en kort tekststreng som sendes til nettleseren din fra et nettsted du besøker. Den hjelper nettstedet med å huske informasjon om besøket ditt, som for eksempel foretrukket språk og andre innstillinger. Dette kan forenkle det neste besøket ditt og gjøre at du får mer nytte av nettstedet. Informasjonskapsler spiller en viktig rolle. Uten dem ville surfing på nettet være en mye mer frustrerende opplevelse.

Google bruker informasjonskapsler til mange formål. De bruker dem blant annet for å huske innstillingene dine for Sikkert søk, for å lage annonser som er mer relevante for deg, for å telle antall besøkende på enkeltsider, for å hjelpe deg med å registrere deg for tjenestene deres, for å beskytte dataene dine og for å huske annonseinnstillingene dine.

Generelt

Denne avtalen regulerer forholdet mellom deg som kjøper og den enkelte butikk på nettstedet Strikkoteket.no for oppskrifter som selges gjennom nettstedet. Selger og butikk vil i denne sammenhengen bety det samme.

Ansvarsforhold

Du forstår og aksepterer at Strikkoteket kun er en teknisk tilrettelegger for handel gjennom nettstedet Strikkoteket.no. Strikkoteket opptrer således som mellomann og er ikke part i handelen og har ikke noen ansvar overfor selger eller kjøper utover det som står i disse bestemmelsene, jmfr. E-handelsloven §18 og Lov om forbrukerkjøp §1. Forholdet mellom selger og kjøper er regulert av denne avtalen, samt forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven. Strikkoteket har ikke ansvar for at mønster er tilgjengelig dersom en butikk velger å slette/fjerne et mønster eller slette butikken sin. Dersom et mønster slettes eller en butikk slettes blir samtlige mønster utilgjengelig for kjøperen og Strikkoteket stilles ikke ansvarlig for at kunden kan laste ned på nytt. Strikkoteket anbefaler alle som kjøper mønster å laste ned betalt mønster lokalt på sin maskin for å alltid ha dette tilgjengelig.

Her finner du forbrukerkjøpsloven: http://www.lovdata.no/all/nl-20020621-034.html. Forbrukerkjøpsloven regulerer handel mellom privatperson og en profesjonell part, dvs. der selger opptrer i næringsvirksomhet.

Her finner du kjøpsloven: http://www.lovdata.no/all/nl-19880513-027.html. Kjøpsloven regulerer handel som ikke er regulert av forbrukerkjøpsloven, deriblant handel mellom forbrukere eller mellom privatpersoner.

Det er kjøpers ansvar å gjøre seg kjent med om det er en profesjonell part eller forbruker man handler med. Det anbefales derfor at man forut for handelen spør selger om selger opptrer i næringsvirksomhet.

Selger og kjøper står fritt til å supplere denne avtale med egne bestemmelser avtalt seg imellom, såfremt disse bestemmelsene ikke endrer på Strikkoteket sitt ansvar overfor kjøper og/eller selger.

Pris og betalingsform

Prisen for varen, inklusive MVA eller Kunstavgift, er oppgitt for alle varer i de ulike butikkene. Frakt og evt. andre gebyrer blir oppgitt ved fullføring av kjøpet. Strikkoteket sender kjøperen lenke til mønsterene og det vil derfor ikke tilkomme fraktgebyrer fra Strikkoteket sin side. Det vil ikke komme noen ytterligere kostnader på varen etter at kjøper har akseptert og fullført kjøpet.

Kjøper plikter å bruke tilgjengelig betalingsform angitt for produktet eller butikken man handler på. Strikkoteket bruker Stripe som betalingsløsning, Stripe godtar blant annet VISA og MasterCard.

Ordrebekreftelse

Ved fullføring av kjøpet så sendes en ordrebekreftelse til kjøper med kopi til selger. Ordrebekreftelsen sendes kun elektronisk og er kjøpers kjøpsdokumentasjon.

Varen, prisen på varen og alle avgifter og gebyrer er beskrevet i ordrebekreftelsen. Det fremkommer også av ordrebekreftelsen hvem selger er og hvilken betalingsform som er valgt.

Levering

Levering av virituelle oppskrifter sendes umiddelbart til kjøper etter at oppskriften er betalt. Det er selgers plikt å påse at oppskriften er tilgjengelig til enhver tid så fremt mønsteret er til salgs og butikken er aktiv. Mønsteret skal være mulig å laste ned så ofte kunden ønsker (ubegrenset) og så lenge mønsteret er tilgjengelig og butikken er aktiv.

Garanti og reklamasjon

Selger garanterer for at varen er som beskrevet eller vist i butikken på nettstedet. Selger garanterer at varen selges fri for salgspant og andre typer heftelser.

Kjøper kjøper varen slik den er beskrevet eller vist i butikken på nettstedet.

Dersom varen ikke er som forventet kan kjøper reklamere til selger. Slik reklamasjon skal gjøres direkte til selger innen rimelig tid etter at mangel eller feil oppdages av kjøper. Dersom det er mangel eller feil ved varen så kan kjøper kreve retting eller omlevering, kreve prisavslag, kreve heving av kjøpet dersom mangelen er vesentlig, eller kreve erstatning for økonomisk tap. Erstatning for økonomisk tap kan ikke under noen omstendighet overstige varens kjøpesum inklusive avgifter og gebyrer.

Ved uenighet eller tvist, så skal uenigheten eller tvisten søkes løst direkte mellom selger og kjøper. Strikkoteket er ikke part i handelen, jmfr. avsnittet om Ansvarsforhold, og vil derfor ikke være part i uenigheten eller en eventuell tvist mellom selger og kjøper.

Angre- og returrett

Alle mønster på strikkoteket.no selges som digitale mønster. Kjøp av digitalt innhold som lastes ned er unntatt fra angreretten. Ved å godkjenne betingelser ved kjøp og gjennomfører et kjøp har du som kunde uttrykkelig samtykket til at angreretten har gått tapt.

Dersom du mener at angreretten er i behold, må du først ta dette skriftlig opp med selgeren. Om selgeren er uenig, kan du klage saken inn for Forbrukerrådet.

Mislighold av avtale fra selgers side

Hvis selger bryter kontrakten, så kan kjøper kreve heving av kjøpet dersom misligholdet er vesentlig, eller kreve erstatning for økonomisk tap. Erstatning for økonomisk tap kan ikke under noen omstendighet overstige varens kjøpesum inklusive avgifter og gebyrer.

Mislighold av avtale fra kjøpers side

Hvis kjøper bryter kontrakten, så kan selger kreve gjennomføring av kjøpet, holde varen tilbake til misligholdet er rettet opp av kjøper, kreve heving av kjøpet dersom misligholdet er vesentlig, eller kreve erstatning for økonomisk tap.

Dersom kjøper ikke betaler for varen, så kan selger kreve gjennomføring av kjøpet, holde varen tilbake, kreve heving av kjøpet eller kreve erstatning for økonomisk tap.

Erstatning for økonomisk tap kan ikke under noen omstendighet overstige varens kjøpesum inklusive avgifter og gebyrer

Force Majeure

Dersom avtalen helt eller delvis hindres eller i vesentlig grad vanskeliggjøres av forhold som etter norsk rett vil bli bedømt som Force Majeure, suspenderes partenes plikter i den utstrekning forholdet er relevant, og for så lang tid som forholdet varer. Hver av partene kan imidlertid si opp avtalen med umiddelbar virkning dersom Force Majeure-tilfellet gjør det særlig byrdefullt for vedkommende å opprettholde avtalen.

Tvisteløsning

Avtalen skal fortolkes i samsvar med norsk rett.Tvister som oppstår som et resultat av avtalen skal så langt det er mulig søkes løst i minnelighet. Dersom en tvist ikke finner sin løsning i minnelighet, kan hver av partene bringe tvisten inn for avgjørelse av de ordinære domstoler. Oslo tingrett er avtalt verneting.